Social

(foto) Ridicol! Au redenumit limba română și profanat citatul lui Nichita Stănescu. Iată ce baner rușinos a fost instalat în orașul Ialoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Citatul poetului, scriitorului și eseistului român Nichita Stănescu despre limba română a fost profanat în orașul Ialoveni. Autoritățile au decis să înlocuiască „limba română” din citatul poetului cu „limba natală”, instalând un baner rușinos cu inscripția „Limba natală este patria mea”.

Instalarea banerului rușinos face parte din programul pregătirilor pentru sărbătoarea națională „Ziua Limbii Române”, ce se serbează anual pe data de 31 august.

Subiectul denumirii limbii de stat este unul sensibil pentru guvernarea PSRM-ACUM. Judecătorii Curții Constituționale refuzând să spună în plenul Parlamentului ce limbă vorbesc, iar președintele CC, socialistul Vladimir Țurcan a declarat că el vorbește în limba moldovenească. Și asta în condițiile în care pe data de 5 decembrie 2013, Curtea Constituțională a hotărât că limba oficială în Republica Moldova este limba română, deoarece textul Declarației de Independență prevalează în raport cu textului Constituţiei, unde scrie că vorbim limba moldovenească.

Astfel, tot mai mulți formatori de opinie sunt de părerea că noua componență a Înaltei Curți ar putea revizui hotărârea din 2013.

Amintim că începând cu anul 2013, Ziua Limbii Române se sărbătoreşte oficial în fiecare an la 31 august în România, Republica Moldova şi în rândul comunităţilor etnice româneşti din afara graniţelor României.

loading...

Comments are closed.