Alte știri

FOTO // Salvatorii au intervenit pentru a salva un copil de 8 ani, care atârna la etajul 12 al unui bloc de pe str. Romană din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

O misiune fără precedent a fost realizată de pompierii IGSU chiar de Crăciun pe stil nou, informează instituția.

Pe 25 decembrie salvatorii din cadrul Postului centrului republican de intervenții operative au salvat un copil în vârstă de 8 ani care atârna de un balcon a unui loc de locuit la etajul 12. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:59.

Potrivit primelor informații o minoră a fost văzută de trecătorii blocului de locuit din str. Romană nr.2 că atârnă în exteriorul balconului la etajele superioare. La fața locului pentru a salva copilul a fost îndreptat un echipaj de pompieri care în mai puțin de 5 minute a reușit să ajungă la fața locului.

Salvatorii au deblocat ușa locuinței și au stabilit că în apartament nu se afla nimeni. În timp record aceștia au ajuns la balconul locuinței și au salvat copilul care riscă să cadă în orice moment. După finalizarea operațiunii minora a fost predată echipajului medical.

În urma cazului înregistrat, minora nu a suportat traumatisme. La moment viața acesteia este în afara oricărui pericol.

Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de organele de drept.

În acest context IGSU îndeamnă oamenii să monitorizeze strict minorii și să nu-i lase fără supraveghere de unii singuri în locuințe.

În caz de situații de risc persoanele pot cere ajutor sunând Serviciul 112.

loading...

Comments are closed.