FOTO // Salvatorii IGSU au intervenit în urma unei deflagrații produse într-o locuință

În după amiaza zilei de 03 februarie 2024 pompierii au fost solicitați la lichidarea unui incendiu, izbucnit în urma unei deflagrații în localitatea Bălășești, raionul Sîngerei. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:00. Potrivit primelor informații, deflagrația s-a produs de la o butelie de gaz propan-butan în interiorului unei locuințe. La fața locului au fost îndreptate trei echipe de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în urma exploziei, focul a cuprins două camere, dar și acoperișul casei cu suprafața totală de 100 m2. Echipele de intervenției au reușit localizarea incendiului la ora 16:01 și lichidarea completă la ora 16:29. În urma incidentului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 79 de ani a primit arsuri de gradul I în regiunea feței și membrelor superioare, fiind ulterior preluat la spitalul raional, în stare stabilă. Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context Inspectorul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii despre riscul exploatării buteliilor de gaz. Astfel, specialiștii îndeamnă oamenii să evite utilizarea și încărcarea buteliilor.

Totuși, în cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționarea buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de cinci metri de la intrarea în locuință. Mai mult, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber, departe de încăperi. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte.

În plin sezon de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, salvatorii recomandă cetățenilor să verifice minuțios toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.

În acest sens, pentru evitarea situațiilor de risc, pompierii reamintesc despre regulile de prevenire a situațiilor excepționale legate de sursele de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

Total
0
Shares
Total
0
Share