Alte știri

(foto) Sărbătoare la Poliția de Frontieră: 93 de tineri specialiști și-au primit astăzi insignele de la premierul Filip

Pinterest LinkedIn Tumblr

93 de tineri specialiști pregătiți în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei și-au primit astăzi insignele de absolvent. În mesajul de felicitare adresat viitorilor polițiști de frontieră, premierul a subliniat că meseria pe care au ales-o este una dintre cele mai responsabile, întrucât constă în asigurarea securității cetățenilor.

„De 26 de ani, încă de la înființare, Poliția de Frontieră asigură, cu responsabilitate și demnitate, liniștea și securitatea noastră. Indiferent că ninge, plouă sau e caniculă, polițiștii nu își părăsesc postul și sunt cartea de vizită a Republicii Moldova. Această muncă a lor este pentru mine adevărata definiție a patriotismului. Azi am urat bun venit în sistemul public unei noi generații de polițiști de frontieră, din promoția 2018. Își poartă cu mândrie uniformele, la fel cum o fac și colegii lor mai experimentați. Asta îmi dă și mai mare încredere într-un viitor sigur și european al țării noastre”, a spus premierul Pavel Filip.

Promoția din acest an este cea de-a zecea a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei. Centrul este unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care pregătește specialiști calificați în domeniul supravegherii şi controlului frontierei de stat.

La eveniment au fost prezenți și șeful delegației UE în țara noastră, Peter Michalko, și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

pavel filip, Poliția de Frontieră, republica moldova, mai jizdan 

copii politistilor, republica moldova, organele de forta

politia de frintiera, republica moldovam pavel filip, pdm, mai

loading...

Comments are closed.