Alte știri

FOTO // Schemă infracțională deconspitară de polițiștii ucraineni. Printre bănuiți sunt și moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deconspirat un grup infracțional specializat în transportarea potențialilor teroriștii în Europa.

Potrivit autorităților statului vecin, membrii grupului ar fi Angajații Serviciului de Migrație precum și un număr de oficiali din ambele părți ale frontiere moldo-ucrainene.

Serviciul de securitate a anunțat pe 3 noiembrie că a finalizat o operațiune specială, care a fost desfășurată concomitent pe teritoriul a două țări – Ucraina și Moldova. Potrivit aceleiași surse, indivizii transportau cetățeni din CSI, și din unele țări cu risc sporit de terorism crescută în Uniunea Europeană.

Băuniții activau după o schemă bine gândită. Aceștia făceau duplicate false ale pașapoartelor moldovenești pentru străini, sub pretextul pierderii pașaportului. Documentele depuse pentru „restabilirea” pașaportului includeau informații fictive despre presupusa naștere a unei persoane în Ucraina. Ca urmare, complicii acestora din statul vecin, înregistrau străini într-unul dintre orașele ucrainene și îi înregistrau ca cetățeni ai Ucrainei. De asemenea, se raportează că acest „serviciu”  costa de la 3 la 5 mii de euro și dura de la 2 la 4 luni.

Toate circumstanțele se stabilesc.

Sursa: echipa.md

loading...

Comments are closed.