Actualitate

FOTO // Șef nou la IGPF, dar contrabanda trece nestingherit chiar și prin punctele de trecere a frontierei de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări, a ajuns în Vama Stânca, România şi le-a spus lucrătorilor vamali că a fost sunat din Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România. Şoferul era însoţit şi de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect, scrie observatornews.ro

Poliţiştii de frontieră aveau însă informaţii că ceva este în neregulă, astfel că au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit, control care trebuia să fie efectuat de către polițiștii de frontieră și vameșii moldoveni de la Costești, de pe malul stâng al Prutului, dar care nu a avut loc.

Nu mare le-a fost mirarea polițiștilor români atunci când în autocarul defect au descoperit 92.400 de ţigarete de contrabandă în valoare de peste 13.600 de lei, ascunse în diverse componente.

Unde erau ascunse ţigările în autocarul defect

„În data de 11 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări, care a menționat faptul că a fost solicitat în Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România. Acesta era însoţit de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect. În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijloacelor de transport.

În urma verificărilor amănunţite, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit ascunsă, în diferite părţi componente ale autocarului, respectiv în aripile laterale şi podea, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 92.400 de ţigarete (4620 pachete de ţigări)”, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Ţigaretele, în valoare de 13.628 de lei, au fost confiscate, iar în cauză a fost aplicată o amendă contravenţională de 10.000 de lei, autocarul fiind indisponibilizat până la plata amenzii.

Amintim că săptămâna trecută, prin dispoziția Guvernului Republicii Moldova a fost numit un nou șef al IGPF, în persoana lui Rosian Vasiloi.

 

loading...

Comments are closed.