Politic

FOTO // Șefa de la ANI “învinuită” de reglări de conturi “familiale” sub “masca” luptei cu îmbogățirile ilicite ale demnitarilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ultimul timp se îndesesc știrile despre îmbogățirea ilicită a actualilor și foștilor demnitari. Mai ales a foștilor pentru că cei actuali devin repede foști când vin solii de la #năPAStă. Apar cereri de demisie peste noapte. Mai ales le scriu cei care, în diferite vremuri, au supărat-o pe Maia Grigorievna.

Dosarele au început să „curgă” unul după altul, bucurând electoratul cu noi și noi episoade și aducând beneficii de imagine Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Se pare, însă, că această “luptă” a devenit un bun instrument de reglare de conturi a celor apropiați conducerii ANI. Unul din aceste exemple este și Anatolie Golea, ex-directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat. El a devenit vedetă după un control al inspectorilor ANI. Nu ne băgăm pe rapoartele lor doar că, mai multe surse din SPPS (și din exSPPS) au confrimat că această urmărire este o simplă reglare de conturi, pornită de soțul Președintei ANI, Iurie Antoci, coleg de SPPS a lui Anatolie Golea încă din anul 2002, perioadă în care ambii au avut chiar o relație de prietenie.

Potrivit surselor citate, relațiile s-au înrăutățit dramatic în momentul în care Anatolie Golea a fost numit să asigure interimatul la conducerea SPPS, iar Iurie Antoci, după o serie de contrarieri, și-a depus cerea de plecare din SPPS. Chiar dacă familiile Antoci și Golea mențineau relații foarte bune, participând împreună la diverse manifestații corporative și de familie.

Dacă vreți cumva să-l admirați pe soțul directoarei ANi mai aproape, poftim:

Îmbogățirile ilicite, normal că, vor trebui demonstrate de judecată dar apar chestii tare stranii legate de supărări familiale care nu pot fi trecute cu vedere. Și mai am eu o întrebare pentru mine: cum ajung oameni cu case și întrețineri de zeci de mii de lei pe lună când ambii lucrează în structuri de stat, unul la SPPS și altul la ANI…

Așa, întrebare retorică.

Sănătate!

Autor: Eugeniu Luchianiuc

loading...

Comments are closed.