(Foto) Serviciul 112 din Moldova a participat la un eveniment important organizat la București

Serviciul 112 din Moldova a participat un eveniment important organizat la București, guvernul filip, politia ambulanta pompierii moldova, pdm

Serviciul 112 din Moldova a participat zilele acestea, la București, România, la lucrările Conferinței „Space for a safe and a secure society supporting sustainable growth”, eveniment organizat de Ministerul Cercetării și Inovării, în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

În cadrul Conferinței au fost stabilite prin dezbateri și analize direcțiile de dezvoltare ale cercetării în domeniul spațial și cel al inovării la nivel european.
Dacă ne referim la tehnologiile spațiale, acestea sunt esențiale pentru fiecare țară, fiindu-ne de ajutor în programul nostru de zi cu zi, fie că folosim telefonul mobil, verificăm previziunile meteorologice sau apelăm la servicii de urgență.

În acest context, Republica Moldova a prezentat o tehnologie spațială nouă – localizarea mobilă avansată (Advanced Mobile Location – AML) implementată de Servciul național unic pentru apelurile de urgență 112. Această funcționalitate reprezintă un pas major în creșterea eficienței în situațiile de urgență – funcţionalitate a terminalelor mobile inteligente care permite transmiterea, în mod automat, de către acestea către numărul 112 a informaţiei avansate cu date de localizare care indică poziţia geografică a echipamentului terminal mobil al apelantului la momentul iniţierii apelului către numărul 112, precum şi alte date cum ar fi timpul poziţionării și metoda de poziţionare conform raportului tehnic al Institutului European de Standardizare în Telecomunicaţii

În prezent, aceasta este disponibilă deocamdată doar pe telefoanele cu sistem de operare Android din următoarele țări europene: Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Irlanda, Lituania, Marea Britanie și Republica Moldova. Menționăm că, Republica Moldova este a opta țară din Europa care implementează acestă tehnologie spațială. Prin intermediul acesteia, un apelant ar putea fi localizat în mod automat cu o precizie de până la 15 metri.

Pe ordinea de zi a reuniunii s-au regăsit teme precum implementarea funcției eCall, politica spațială europeană, diplomația spațială și contribuția la construirea guvernanței spațiale globale.

Total
0
Shares
Total
0
Share