FOTO // Simbolul zeiței justiției și dreptății, inaugurată la Facultatea de Drept a USM

Astăzi, 30 septembrie, la Facultatea de Drept a USM a fost inaugurată sculptura Zeiței Justiției și Dreptății. Creatura a fost realizată cu suportul unui grup de studenți vietnamezi, absolvenți ai Facultății de Drept.

Inaugurarea a fost oganizată în contextul celebrării a 75 de ani de la Fondarea Universității de Stat din Moldova, reliefând astfel experiența instituției în formarea generațiilor de profesioniști.

În cadrul aceluiași eveniment a avut loc lansarea activității AO „Asociația Absolvenților Facultății de Drept a USM”, la inițiativa administrației și absolvenților Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

La inaugurare au participat: conducerea USM, membrii Consiliului Facultății de Drept, reprezentanții birourilor de avocați partenere (biroul asociat de avocați ,,Gladei și Partenerii”, biroului asociat de avocați ,,Efrim, Roșca & Asociații”, biroul asociat de avocați ,,Macovei și Partenerii”, biroul asociat de avocați ,,Bivol Soțchi & Partners”, biroul de avocați ,,Cobzac & Partners” și biroul asociat de avocați „Ceachir, Zamfir & Partenerii) și reprezentanții absolvenților originari din Vietnam, studenți.

Facultatea de Drept rămâne a fi nu doar un membru valoros al comunității noastre, este un simbol al întregului sistem educațional din Republica Moldova, a subliniat rectorul Universității de Stat din Moldova, doctor, conferențiar universitar, Igor Șarov.

Decanul Facultății de Drept, doctor habilitat în drept, profesor universitar, Serghei Brînza, a precizat că „Un student al Facultății de Drept  rămâne a fi mereu un membru valoros al comunității acesteia. O comunitate puternică, unită, care se extinde cu fiecare an ce trece..

Reprezentantul absolvenților, a transmis un mesaj de recunoștință în adresa profesorilor, dascălilor, consiliului Facultății de Drept, pentru munca depusă la educarea celor care poartă titulatura de jurist.

În contextul aniversării a 75-a de la fondarea USM, dar și a 62-a a Facultății de Drept a USM, Asociația Absolvenților Facultății de Drept, a menționat cu diplome de recunoștință oaspeții evenimentului, care au contribuit dea lungul anilor la îmbunătățirea condițiilor de instruire, ridicarea nivelului de pregătire profesională, dezvoltarea științei juridice și practicii aplicării legii în spiritul unui stat de drept și democratic.

Total
0
Shares
Total
0
Share