Social

FOTO // Situația în capitală privind deszăpezirea și circulația transportului public

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia în oraş, în contextul condițiilor meteo. Transportul public circulă pe toate rutele municipale (cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane și drumurile în pantă), conform unei zile de odihnă, linie au fost emise 255 troleibuze şi 68 autobuze.

În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile de profil lucrează pentru depășirea situațiilor problematice, în conlucrare cu Inspectoratul Național de Securitate Publică.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a îndemnat cetățenii să fie prudenți pe străzi, iar agenţii economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada de pe teritoriile unde își desfășoară activitatea.

Astfel, Î.M. Regia „Exdrupo” a început intervenția la deszăpezire, de la ora 23:00, cu 30 de utilaje, fiind împrăștiați 387 metri cubi de material antiderapant și 25 tone sare. Pe parcursul zilei, drumarii vor continua intervenția cu autospecialele cu perie și lamă pe arterele secundare și pe traseele din suburbii unde circulă transportul public.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 46 de utilaje cu perie și lamă, fiind împrăștiate 36 tone de material antiderapant. Iar 400 angajații ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ sunt antrenați de la ora 05:00 la deszăpezirea în stațiile de așteptare pe trecerile de pietoni, la platformele de gunoi și pe căile de acces spre instituțiile de menire sociale.

De asemenea, Î.M. Asociația de gospodărire a spațiilor verzi a început intervenția de la ora 05:00, cu utilaje mecanizate în parcuri, scuaruri și alei, fiind împrăștiate material antiderapant și soluție lichidă.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

loading...

Comments are closed.