Social

FOTO // Situația pe teritoriul capitalei după ploile torențiale de ieri. Autoritățile ne cer să evităm ieșirile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale specializate sunt antrenate în sectoarele capitalei, pentru a lichida situaţiile problematice, cauzate de aversele puternice din a doua parte a zilei de ieri, când volumul precipitaţiilor căzute constituie 15 – 49 litri/m² (Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat).

Totodată, anunțăm că unele rute de troleibuze și autobuze circulă cu abateri de la program, staționează sau sunt redirecționate temporar, în legătură cu acumularea cantităților mari de apă. Sunt afectate rutele transportului public de pe străzile Uzinelor, șos. Muncești, str. Visterniceni, str. Petricani. Calea Ieșilor.

De asemenea, în comun cu echipajele poliţiei capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. Până la această oră, s-au înregistrat situații problematice pe unele străzi, din cauza acumulărilor de apă: str. Voluntarilor, Meșterul Manole. str. N. Dimo – str. M. Costin, Calea Orheiului (rond), str. I. Creangă – Calea Ieșilor, str. Uzinelor – str. Voluntarilor.

Astfel, în prezent, Î.M. Regia „Exdrupo” intervine la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale. De asemenea, după orele 22:00, în sectoarele capitalei, vor fi curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porţiuni de drumuri, au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil.

Municipalitatea face apel către cetățeni, în perioada cu precipitații abundente, să fie prudenţi și să evite după posibilitate ieşirile în oraș.

Locuitorii municipiului pot sesiza autorităţile despre situațiile problematice cauzate de averse, prin intermediul numărului de telefon: (022) 22-22-67 – Dispeceratul Central Municipal.

loading...

Comments are closed.