(foto) Soția proprietarului rețelei de restaurante Andy’s Pizza blamată de internauți: “Dumnezeu nu bate cu bățul”

andy's pizza, la placinte, proprietar andy's, proprietar la placinte, restaurante chisinau, pccocs, coruptie moldova, spalare de bani
 

Natalia Tranga, soția fondatorului rețelei de restaurante Andy’s Pizza a publicat astăzi un mesaj emoțional în care a vorbit despre valori, despre tragedia cu care se confruntă familia ei și despre exemplele pe care le oferă autoritățile, arestându-l pe soțul ei. În comentarii, majoritatea persoanelor au transmis mesaje de susținere, dar s-au regăsit unii foști angajați la rețeaua de restaurante, care au criticat în ultimul hal comportamentul și politica conducerii Andy’s Pizza, spunând că aceștia ignoră drepturile omului, iar Codul Muncii, este doar un set de litere pentru ei.

O fostă angajată a brand-ului Andy’s Pizza spune că atunci când lucra la această companie, era nevoită să stea în picioare câte 13 ore pe zi, fiind recompensată cu salariu mizer. “Dumnezeu nu bate cu bățul. Mai devreme sau mai târziu se adeverește proberbul “după faptă și răsplată” Acum plângeți, cum am plâns eu lucrând câte 13 ore și suferind din cauza presiunii psihologice pe care o puneați.” scrie femeia.

Aceasta mai povestește că era mereu penalizată, chiar dacă nu strica veselă, i se lua din salariu. “Dacă aveam o justiție corectă și independentă, demult această rețea de restaurante avea să fie închisă”, mai spune fosta angajată.

Alți internauți o îndeamnă pe soția patronului de la Andy’s Pizza să recunoască cum plăteau lui Voronin și Filat pentru ca autoritățile să închidă la fărădelegile care se întâmplă la ei în localuri. Acesta spune că fără suportul celor doi politicieni menționați mai sus, nu avea să supraviețuiască afacerea nici un an de zile.

Una din clientele de la Andy’s și La Plăcinte, spune că din toată suma pe care a achitat-o ea și nu a primit cec, să achite familia Tranga avocații și cheltuielile pentru judecată, la fel fără ce, menționând că banii necinstiți pleacă la fel, necinstit.

Amintim că la data de 26 aprilie, fondatorul rețelei de restaurante Andy’s Pizza și La Plăcinte a fost arestat, fiind vizat într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Andrei Tranga, alături de Grigore Caramalac, alias Bulgaru, un cetățean al Italiei și unul rus au încercat să îl deposedeze de afaceri pe Viorel Varzari, proprietarul SRL „Molinart Grup”, deţinătorul mărcii comerciale „ARTINOX”, companie ce produce utilaje din oţel inoxidabil pentru prelucrarea strugurilor şi industria alimentară, fondată în februarie 2010. PCCOCS a confirmat pe 26 aprilie că în dosarul respectiv au fost reţinute în total cinci persoane, printre care Andrei Tranga.

De menționat este faptul că pe mesele restaurantelor La Plăcinte, sunt împărțite pliante cu istoria Țării Moldovei. Unioniștii au învinuit rețeaua de restaurante de propagandă pro-rusă și anti-românească.

În anul 2010, site-ul ProTV.md a scris că proprietarului rețelei de restaurante i-au fost sechestrate 26 de saci cu bani, care au fost tăinuiți de fisc. Potrivit ofițerilor anticorupție, chelnerii le dădeaua clienților nota însoțită cu bon fiscal doar ziua. Ofițerii mai spun că atunci când au început să facă verificări, angajații rețelor au șters în mod intenționat baza de date din sistemul contabil. Centrul Anticorupție mai spune că pe lângă salariile oficiale, angajații celor două rețele ar mai fi primit bani în plic.

Total
0
Shares
Total
0
Share