Politic

(Foto) Soții Dodon au participat la ceremonia de inaugurare a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prețedintele R. Moldova, Igor Dodon, împreună cu soția sa Galina, au participat ieri, 9 iulie, la ceremonia de inaugurare a Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyıp Erdoğan, la invitația părții turce (vezi foto mai jos). La festivitate au fost prezente zeci de delegații oficiale din mai multe țări ale lumii.

„L-am felicitat pe dl Erdoğan cu inaugurarea oficială în funcția de Președinte al Turciei. Am salutat relațiile de bună prietenie stabilite dintre Republica Moldova și Republica Turcia, mulțumind pentru sprijinul acordat țării noastre în realizarea mai multor proiecte sociale, economice, umanitare, inclusiv a proiectului de renovare a sediului instituției prezidențiale”, a spus Igor Dodon.

Totodată, șeful statului de la Chișinău a reiterat invitația în adresa omologului său turc de a întreprinde o vizită oficială în țara noastră la finele lunii august, în cadrul căreia va avea loc ceremonia solemnă de deschidere oficială a clădirii Președinției R. Moldova.

Amintim că Recep Tayyip Erdogan a obţinut peste 50% din voturile necesare în alegerile din 25 iunie, ceea ce i-a permis să câştige un nou mandat prezidenţial de 5 ani în care va avea puteri sporite.

igor dodon, recept erdogan, chisnau ankara, 2018

igor dodon, dmitri medvev, moldova rusia

loading...

Comments are closed.