Alte știri

FOTO // SPPS sesizează mai multe instituții ale statului despre lucrările dubioase pe terenul de pe strada Vasile Lupu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul de Protecție și Pază de Stat își dorește să facă dreptate în cazul terenului care a fost predestinat pentru construcția locuințelor de serviciu pentru angajații săi, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul instituției.

”Monitorizând situația la zi, angajații SPPS au stabilit că pe acest teren, de care considerăm că am fi fost deposedați ilegal, în acest mod fiind prejudiciat banul public, sunt efectuate unele lucrări. Presupunem că acestea sunt lucrări de pregătire pentru construcția unui edificiu, iar pentru a preveni acest fapt și a întoarce acest teren, Serviciul a depus o sesizare la mai multe instituții ale statului cum ar fi: Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Primăria mun. Chișinău, Pretura sectorului Buiucani, Consiliul municipal Chișinău”, a transmis SPPS.

În sesizarea depusă, SPPS solicită să fie întreprinse acțiunile necesare, conform competențelor atribuite de lege pentru a fi sistate/stopate lucrările de pe terenul respectiv, până la finalizarea examinării de către Procuratura Generală a sesizării depuse pe 02 februarie 2021, referitor la elucidarea circumstanțelor în care acest lot a fost transmis în gestiune economică instituției în anul 2017, iar în anul 2020 a fost înstrăinat fără avizul Serviciului.

Potrivit SPPS, pe acest teren urmau să fie construite spații locative de serviciu pentru circa 100 de angajați ai instituției, acest fapt oferind nu doar facilitate și stimulare a angajaților, dar și o optimizare a cheltuielilor ce țin de chiria spațiilor locative.

loading...

Comments are closed.