Social

FOTO // Spre deosebire de Aeroportul Chișinău acoperit de ceață, la Mărculești condiții meteo favorabile pentru aterizare și decolare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce mai multe curse, din cauza ceții dense, au fost redirecționate de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre aeroportul de la București, pe aeroportul de la Mărculești, erau condiții favorabile atât pentru decolare cât și aterizare.

Pe pagina Aeroportului Mărculești, au fost postate poze cu pista de aterizare/decolare făcute în jurul orelor 9.00, azi dimineață, 20 decembrie.

„Iată cum arată astăzi la orele 9:00 dimineața pe data de 20.12.2019 condițiile meteo pe pista Aeroportului Internațional Mărculești….spre deosebire de Aeroportul Chișinău unde la moment este suspendat traficul aerian…aceasta demonstrează încă o dată că Aeroportul Marculești este gata să primească aeronavele pentru aterizare și poate fi o soluție în așa situații de impas”, se arată în comunicatul Aeroportului Mărculești.

Potrivit specialiștilor, condițiile meteo de la Mărculești, erau total diferite de cele de la Chișinău și ar fi permis aterizarea avioanelor care au fost redirecționate însă spre București.

Însă, Aeroportul de la Mărculești nu este utilizat din cauza stării lui deplorabile și a faptului că mulți ani nu s-au investit bani în repararea acestuia.

Internauții au preluat aceste poze, explicând prin aceasta de ce este necesar ca în Moldova să existe mai multe Aeroporturi.

Citește și: VIDEO // Panică și HAOS la bordul unui avion Air-Moldova: „Chemați Căpitanul să ne explice!”

La rândul său, și Premierul Ion Chicu a scris pe pagina sa că e regretabil ca în Moldova să existe „o singură poartă aeriană” cu referire la faptul că există un singur Aeroport funcțional, cel de la Chișinău, iar în momentele de condiții meteo nefavorabile se creează situații incomode atât pentru pasageri cât și pentru companiile avia.

Telegraph.md amintește că din cauza ceții dense de la Chișinău, mai mulți moldoveni au fost blocați pe aeroportul Henri Coandă de la București. Printre aceștia au fost și Prim-Ministrul Ion Chicu, împreună cu mai mulți oficiali, care se reîntorceau de la Summitul de la Roma.

 

loading...

Comments are closed.