FOTO // Suhodolski, la Comrat: ”Moldova rezistă în fața amenințărilor și împreună vom învinge”

 

Alexandr Suhodolski, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului „Renaștere”, a fost prezent alături de colegii din blocul politic „Victorie” și întregul popor al Găgăuziei la ceremoniile solemne desfășurate în Comrat cu ocazia Zilei Victoriei, scrie sinteza.org

Participanții au parcurs Marșul Memoriei din centrul Comratului către memorialul gloriei militare, unde au depus coroane de flori la Flacăra Eternă, într-un gest de omagiu față de eroii căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Deputatul a scris într-un mesaj pe pagina sa oficială că această memorie, împreună cu suferința și bucuria asociate, rămân adânc înrădăcinate în conștiința și inimile oamenilor. Mai mult decât atât, Suhodolski a accentuat că Moldova este hotărâtă să reziste și în fața amenințării fascismului modern, reafirmând angajamentul că, împreună, vor învinge acest pericol.

”Alături de colegii din blocul politic „Victorie” și întregul popor al Găgăuziei, am participat la ceremoniile solemne din Comrat cu ocazia Zilei Victoriei. Am parcurs Marșul Memoriei de la centrul Comratului către memorialul gloriei militare, unde am depus coroane de flori la Flacăra Eternă. Toată Moldova, întregul fost Uniune Sovietică sărbătoresc Ziua Victoriei a poporului sovietic asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Această memorie, această suferință și această bucurie nu pot fi șterse din conștiința și inimile noastre. Moldova rezistă și în fața amenințării fascismului modern. Împreună vom învinge!”, a menționat Suhodolski.

Alături de acesta a fost prezent și deputatul Vasile Bolea care și-a exprimat mândria față de cei care au luptat pentru generațiile noi. Liderul Partidului ”Renaștere” a declarat că în ciuda eforturilor unora de a șterge din memorie eroismul veteranilor, acest lucru va fi imposibil de realizat, iar în acest an cetățenii vor marca cu mare fast a 80-a aniversare a eliberării Republicii Moldova de fascism.

”Exact acum 79 de ani, strămoșii noștri sărbătoreau Marea Victorie. Aceasta le-a fost dăruită cu prețul a milioane de vieți și a celor mai grele încercări. Astăzi trebuie să onorăm eroismul strămoșilor noștri. Trebuie să arătăm respectul față de cei care s-au luptat, care au eliberat Marea noastră Patrie și popoarele Europei de ciumă. Eroismul veteranilor este încercat să fie șters din memoria noastră în prezent. Dar planurile dușmanilor nu sunt menite să se împlinească. Anul acesta vom sărbători cea de-a 80-a aniversare a eliberării Moldovei de fascism. Sunt convins că pe 24 august vom marca această zi cu mare fast”, a spus Vasile Bolea.

Total
0
Shares
Total
0
Share