FOTO: Țara arde, dar ministrul Andrei Năstase bea bere cu urechiușe de porc

Andrei Năstase, MAI, ministrul de interne, ACUM, Platforma DA, vicepremier, PPDA, Maia Sandu, Igor Dodon, politia, IGP, INP

În timp ce pompierii merg să stingă incendiile fără a avea suficientă apă în rezervor, ori serie cazuri răsunătoare, precum jaful de la MAIB sau omorul de la Botanica rămân neelucidate, ministrul Afacerilor de Interne bea bere cu urechiușe de porc.

O fotografie în acest sens a fost trimisă de un cititor redacției Telegraph Moldova, în care se vede cum Vicepremierul, ministrul Afacerilor de Interne, Andrei Năstase, bea bere cu urechiușe de porc în compania unei femei.

Andrei Năstase, MAI, ministrul de interne, ACUM, Platforma DA, vicepremier, PPDA, Maia Sandu, Igor Dodon, politia, IGP, INP

Poza a fost făcută recent la VATRA, unde a avut loc Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni și la care se pare că a participat și Andrei Năstase.

Amintim că DESCHIDE.MD a solicitat de la conducerea MAI răspuns la mai multe întrebări de interes public ce vizează cazuri de care ar trebui să fie preocupată poliția și nemijlocit ministrul Andrei Năstase.

Întrebările pentru MAI:

I: Crima de la Botanica

1)   În cadrul briefingului din 4 iulie, de la IGP, ați declarat că a fost descoperită crima și că suspectul a fost identificat și urmează a fi prins cât de curând și deferit justiției. A trecut mai bine de o lună de atunci, este sau încă nu reținut suspectul?

2)   Atunci, duminică 4 iulie, ați știut că suspectul este în orașul Köln, Germania?

3)   A existat o înțelegere dintre organele de forță din Germania și R.Moldova pentru reținerea lui Victor Apostoliuc și de ce nu a fost reținut?

4)   Personal v-ați implicat în anchetă așa cum a declarat șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan?

II: Jaful de la MAIB

1)   La mai bine de o lună de când a fost comis jaful de la MAIB, există sau nu suspecți?

2)   A fost stabilit prejudiciul exact?

III: Sanatoriile Moldova și Zolotaia Niva din Ucraina

1)   În cadrul ședinței de Guvern din 18 iulie, prim-ministrul Maia Sandu, a declarat că un grup „criminal” organizat încearcă să privatizeze ilegal sanatoriul Zolotaia Niva din orașul Sergheevca, care aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din R. Moldova (CNSM). Tot atunci, Dvs ați îndemnat instituția „să se adreseze cu toate documentele, toate probele la MAI”. Vrem să cunoaștem dacă v-au fost prezentate probele vizavi de privatizarea acestor sanatoria și ce decizii s-a luat în acest caz.

IV: Înregistrările video de la negocierile dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc

1)   În cadrul unei emisiuni ați declarat cu privire la acest subiect că v-ați sesizat cu privire la acele îngregistrări și că ați  trimis imaginile către unii colegi de-ai Dvs, din România, pentru a fi expertizate si stabilita veridicitatea lor. Aveți rezultatul expertizei?

2)   Care este rezultatul expertizei?

Și iată ce răspuns a primit redacția DESCHIDE.MD de la Ministerul Afacerilor Interne după 15 zile.

Ministerul Afacerilor Interne vă informează că a examinat solicitarea venită în adresa instituției de la portalul de știri DESCHIDE.MD și comunică următoarele: În conformitate cu Legea nr.982 din 11.05.2000 privind accesul la informație, art.7, aliniatul (2) lit. d) informațiile cu privire la desfășurarea urmării penale constituie informație cu accesibilitate limitată, iar divulgarea acestor informații ar putea prejudicia urmărirea penală.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share