FOTO // Tinerii Partidului ”Renaștere” au sărbătorit Ziua Europei altfel

 

Tinerii din Partidul „Renaștere” au deschis un ”nou front” în lupta pentru memorie și tradiție în Moldova. Astăzi, aceștia împreună cu activiștii din Blocul „Victorie” s-au mobilizat pentru a-i aminti președintei Maia Sandu despre amprenta inestimabilă lăsată de marele război asupra fiecărei familii sovietice, inclusiv a familiei sale și a camarazilor săi politici, scrie sinteza.org

Activiștii au menționat într-un comunicat de presă, emis de către Partidul ”Renaștere”, că rudele liderului și ale susținătorilor săi au servit, au luptat și au suferit sub ocupație și evacuare în timpul războiului. Acești eroi anonimi au fost cei care au apărat cu sfințenie patria și au zdrobit valurile fascismului.

Totodată, aceștia au întrebat retoric cum ar privi astăzi soldații sovietici Ziua Europeni și cum le-ar povesti familiilor că suferințele și sacrificiile lor au fost în zadar.

Criticii au acuzat puterea actuală că șterge treptat memoria despre eroii și victoria din Marele Război pentru Apărarea Patriei și că eroii Uniunii Sovietice, născuți în Moldova, sunt acum în umbra uitării, în ciuda faptului că numele lor erau cunoscute tuturor elevilor anterior.

De asemenea, tinerii blocului ”Victorie” și al partidului ”Renaștere” consideră că promisiunile președintelui Sandu de a proteja Ziua Victoriei înaintea alegerilor sunt compromise, aducând aminte de amenzile ”promise” de către autorități pentru purtarea simbolurilor Victoriei și încercărilor de a perturba parada coloanei festive.

La final, aceștia au comunicat că înlocuirea sărbătorii părinților și bunicilor săi cu Ziua Europei, fără a oferi o alternativă, a provocat un val de dezamăgire, furie și indignare printre cetățenii obișnuiți, de aceea, în acest an poporul a ieșit masiv să celebreze Ziua Victoriei, subliniind că memoria și recunoștința nu trebuie șterse din istorie.

Total
0
Shares
Total
0
Share