FOTO: Transportator de pasageri și colete din Italia prins cu mărfuri în valoare de circa 200.000 lei la vama Leușeni

Șofer de rută, Italia, Colete și pasageri, Prins la vamă, contrabandă, Marfă nedeclarată, reținut, marfă confiscată, Leușeni, Moldova

Într-un comunicat de presă de la VAMĂ se spune că șoferul unui autocar, care transporta pasageri și colete din Italia, este cercetat de către subdiviziunile specializate ale Vămii pentru tentativa de a introduce în țară mai multe loturi de mărfuri, nedeclarate și fără acte de proveniență, în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale.

Cazul a fost înregistrat la intrare în țară prin postul vamal Leușeni, atunci când, acționând în baza analizei de risc și a unor informații operative, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului detaliat al autocarului. În rezultat, printre coletele aflate în compartimentul marfar, au fost depistate biciclete electrice uzate, accesorii auto, gadgeturi și alte mărfuri nedeclarate.

Potrivit estimărilor preventive, valoarea bunurilor se ridică la suma de 200 de mii de lei.

Ca urmare, mărfurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele implicate riscă și achitarea unor amenzi de până la 4.500 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share