FOTO // Trei cetățeni moldoveni au fost depistați la trecerea frontierei cu acte românești falsificate

Pe parcursul zilei de ieri, 24 octombrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița au fost depistate trei documente românești falsificate, care erau tăinuite la control de către conaționali.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST au inițiat cercetări pentru uz de acte oficiale falsificate.

Pentru autorizarea trecerii frontierei de stat s-au prezentat doi cetățeni moldoveni de 35 și 22 de ani. Ambii erau pasageri la curse internaționale. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor controale suplimentare.

Drept urmare, asupra lor s-au depistat două cărți de identitate care ar fi emise de către autoritățile române. Ambele prezentau semne vizibile de falsificare. Unul din conaționali a camuflat documentul în husa mașinii de frezat, iar celălalt – în portmoneul personal. Audiați, pasagerii au declarat că și-au perfectat actele prin intermediari, achitând suma de 250 EUR fiecare.

O altă carte de identitate românească a fost descoperită la un pasager de la ruta ce se deplasa spre Praga. În urma verificărilor adiționale, polițiștii de frontieră au constatat că actul nu corespunde unui document autentic. În declarații, conaționalul de 21 de ani a menționat că și-a perfectat ilegal actul în Cehia, oferind unui intermediar 500 EUR.

Cele trei cărți de identitate au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share