(Foto) Ultima oră: Premierul Filip a convocat în ședință toți miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice! Iată motivul

Pavel Filip a solicitat să fie asigurată funcționarea în regim normal a instituțiilor publice, cetățenii să nu fie afectați, premierul Filip a convocat în ședință toți miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice, pdm plahotniuc

Pavel Filip: “Am convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice. Există Constituția și legile țării, de care ne ghidăm în activitatea noastră. Instituțiile publice vor funcționa în regim normal, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma acestui blocaj, care poate fi depășit prin dialog între forțele politice”.

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice pentru a discuta despre modul de funcționare a Guvernului în contextul actualei situații politice. Premierul a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

La 7 iunie, Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip, în calitate de președinte interimar. La 9 iunie, Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent.

Totodată, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, Decretul Președintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova, dar și Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a din 8 iunie 2019 pentru alegerea Președintelui Parlamentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share