Social

FOTO // Un bărbat din Chișinău a fost amendat cu 6000 de lei pentru că a vătămat doi copaci

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întru respectarea Dispoziției nr.13-d din 27.06.2019 a IPM cu privire la intensificarea măsurilor de combatere a tăierilor ilicite în fondurile forestiere de stat și comunale, în ariile protejate de stat și fâșiile de protecție Inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău, urmare a unui semnal telefonic, în sectorul Centru, mun. Chișinău, str. N. Testemițanu, 3 a constatat vătămarea fără grad de încetare a creșterii a unui arbore specia Catalpa (ø 20 cm); unui arbore specia Arțar (ø 28 cm) și unui arbore 1 (un) arbore specia Salcâm (ø 80 cm) de către cet. M. Leontie.

Pentru această acțiune ilegală a fost încheiat un proces-verbal cu privire la contravenție persoanei cu funcție de răspundere M. Leontie în temeiul art.182, Cod Contravențional al R. Moldova cu aplicarea sancțiunii de 120 u.c., ceea ce constituie 6 000 lei.

Cuantumul prejudiciului cauzat mediului înconjurător a fost calculat conform Ordinului 34 din 16.09.2008 al Ministerului Ecologiei și Resurselor Naturale și constituie suma de 2 016 lei, care a fost înaintată contravenientului spre achitare benevolă.

loading...

Comments are closed.