(foto) Un cioban a găsit un elicopter rusesc prăbuşit într-o pădure. Ar fi fost folosit pentru transportarea țigărilor de contrabandă

elicopter, elicopter prăbușit, românia, elicopter prăbușit în românia
 

Resturile unui elicopter de mici dimensiuni au fost găsite într-o pădure din Maramureş. În carlingă se afla trupul neînsuflețit al pilotului și, potrivit polițiștilor, ar fi vorba despre un bărbat de 48 de ani din Belarus, care dispăruse, informează timpul.md.

Anchetatorii au început cercetările pentru a stabili când și de ce s-a prăbușit aparatul de zbor. Un cioban a făcut cumplita descoperire într-o pădure aflată lângă comuna Săpânţa. Omul a dat imediat alarma, iar autorităţile s-au grăbit să ajungă în zona greu accesibilă.

Gheorghe Stan, primar Săpânța: “Un cioban ne-a înştiinţat că se afla un om decedat şi după ce am ajuns la faţa locului am descoperit un elicopter. E o distanţă de 14 kilometri şi în 40 de minute am fost acolo.”

Alexandru Ilieș, medic SAJ Maramureş: “S-a intervenit cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă. Zona e mai izolată, mai greu accesibilă, din păcate persoană era în stare de puterfactie şi se pare că incidentul s-a petrecut cu câteva zile înainte.”

Cine a pilotat elicopterul prăbuşit în Maramureş 

Oamenii legii au găsit în carlinga un act de identitate. Şi, potrivit lor, pilotul ar fi un bărbat în vârstă de 48 de ani din Belarus, dat dispărut de mai bine de două luni în ţara lui.

Surse din rândul anchetatorilor spun că elicopterul ar fi zburat la mai puţin de o sută de metri altitudine şi ar fi lovit copacii, iar acest lucru ar fi dus la producerea accidentului.

La ce ar fi fost folosit elicopterul prăbuşit în Maramureş 

În acest moment s-a întocmit un dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub coordonarea procurorului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, elicopterul ar fi de producţie rusească şi ar fi intrat ilegal în spaţiul aerian românesc. Aceleaşi surse susţin că există suspiciunea ca aparatul de zbor era folosit pentru contrabandă cu ţigări.

Total
0
Shares
Total
0
Share