Alte știri

FOTO // Un moldovean s-a pornit la Praga cu un buletin românesc fals, dar a fost prins de autoritățile române

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră români, suspectul a recunoscut că a procurat actul contra sumei de 150 de euro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui moldovean, în borseta căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din România, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, moldoveanul în vârstă de 47 de ani.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, într-o borsetă ce aparținea lui G.V., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Franța.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa: echipa.md

loading...

Comments are closed.