Social

(foto) Un supraviețuitor al exploziei din Râșcani, a rămas doar cu un tricou și pantaloni. Cum îl putem ajuta?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandru Mocreac este bărbatul care a suraviețuit ca prin minune în urma exploziei din 6 octombrie, care a avut loc într-un bloc de locuit cu 20 etaje, din sectorul Rîșcani. Trei apartamente superioare s-au prăbușit în apartamentul în care locuia bărbatul.

Poza bărbatului a fost publicată pe rețelele de socializare de către un internaut, care ruga alți utilizatori a rețelelor sociale să ofere o mână de ajutor lui Alexandru, rămas doar într-un tricou și pantaloni, fără tot la ce a muncit o viață întreagă, transmite unica.md.

Potrivit autorului postării, bărbatul a pierdut totul: documentele, hainele, echipamentele de muncă. Apartamentul în care locuia a fost complet presărat cu resturile camerelor superioare. Numerele de telefon ale bărbatului nu sunt disponibile, deoarece telefoanele au rămas în apartamentul distrus.

Un bărbat i-a propus cazare în casa sa, o altă familie a comunicat că îi va dona veselă pentru bucătărie. Alexandru locuia cu chirie în apartamentul distrus. Însă, chiar și așa, a pierdut peste noapte tot ce avea, inclusiv echipamentele tehnice video și foto cu care își câștiga pentru existență.

,,Bărbatul se uita la știrile de seară, când s-a produs explozia. Podul s-a prăbușit la câțiva centimetri de patul său. S-a născut în cămașă. S-a târăt prin moloz, până la ușa de la intrare. A văzut vecinul său, de origine cameruneză, cum a căzut de sus. A auzit strigătele soției și copilului acestuia… Dar nu i-a putut ajuta. Praf, întuneric, țevile de apă s-au spart – apa rece curgea sub presiune pe pereți”.

Cei care doresc să ofere ajutor îl pot contacta pe Alexandru Mocreac la numărul de telefon 079 911 833. Este recomandat, pentru început, să îl întrebați pe Alexandru de ce are nevoie în acest moment.

loading...

Comments are closed.