Social

(foto) Un tânăr din Ștefan Vodă o contrazice pe Elena Robu acuzând-o de minciună și manipulare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Radu Țurcan, un locuitor din satul Ermoclia, raionul Ștefan Vodă, o acuză pe jurnalista Elena Robu de manipulare și încercare a de a promova partidele de opoziție, prezentând îîntr-un mod tendențios schimbările din localitate. Într-o postare pe Facebook, Țurcan demontează pe puncte afirmațiile făcute de Robu.

Nu știu și nici nu mă interesează cât primiți pentru munca pe care o faceți, promovând fosta conducere și opoziția extraparlamentară, ce se rupe la fotoliile din parlament. Fapt e una, lucrurile s-au schimbat. Nu credeți? Veniți, vedeți și întrebați lumea”, o îndeamnă Radu Țurcan pe jurnalista care demult scrie pe blogul său despre lucrurile din Moldova, ea fiind stabilită peste hotare, transmite hotnews.

Dvs. ați manipulat. Proiectul Drumuri Bune Pentru Moldova a fost lansat de către actuala guvernare, la inițiativa lui Vlad Plahotniuc. Banii nu sunt din buzunarul anumitei persoane, banii sunt de la noi toți. Fiecare am contribuit la aceste drumuri prin plata impozitelor. Mă framântă doar o intrebare: de ce până acum nu s-a putut? Și aici am multe de spus și mă voi referi la localitatea mea și fostul primar, care făcea parte din PLDM. Din PLDM-ul căruia i-ați ținut apărarea și continuați să-i țineți”, îi bate obrazul locuitorul din Ștefan Vodă.

Acesta aduce drept exemplu problemele cu care s-au confruntat oamenii din oraș timp de 12 ani, cât primar a fost un exponent al PLDM, printre cele mai stringente fiind căderile de tensiune în rețeaua electrică. Această problemă a fost rezolvată de actualul edil, care a obținut de la distribuitorul de curent schimbarea rețelelor, iar procesul continuă.

Tot aici, fostul primar a primit finanțare din partea conducerei PLDM pentru a instala iluminarea stradală (pe atunci mai că toți primarii primeau această finanțare, care faceau parte din echipa verzilor). Proiect care s-a aratat a fi ineficient, din cauza consumului în exces de energine electrică. Străzile unde a fost instalată iluminarea stradală au fost renovate, în loc de plafoanele cu lămpi ce consumau 150W, s-au pus altele noi, cu LED-uri de 35W(!) și au mai fost extinse la încă trei străzi. Economie? Desigur!”, punctează Țurcan.

Acesta continuă cu șirul de proiecte sociale, inițiate cu suportul autorităților locale și centrale și la care contribuie oamenii din sat. Printre acestea se numără rețeaua de canalizare, reparația drumului, amenajarea unei săli de sport în casa de cultură, dar și pregătirea pentru lansarea ”spălătoriei sociale”. Un alt proiect este cel privind colectarea și evacuarea deșeurilor.

loading...

Comments are closed.