Alte știri

FOTO // Un tânăr din Wuhan s-a îngrășat cu 100 de kilograme în timpul celor 5 luni de carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat chinez de 26 de ani a fost declarat drept cea mai grasă persoană din Wuhan, după ce s-a îngrășat 100 de kilograme în timpul carantinei de cinci luni în care a fost orașul.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Bărbatul, identificat doar cu numele de Zhou, era supraponderal și înainte de criza provocată de coronavirus, dar a reușit să-și țină greutatea sub control. Lucra la o cafenea din oraș, avea un program aglomerat și ducea o viață relativ normală, relatează Internațional Business Times, are citează presa chineză.

Dar toate acestea s-au schimbat atunci când Zhou a început să își petreacă cea mai mare parte a timpului în casă. Aflat în imposibilitatea de a arde calorii, a început să câștige în greutate și, în câteva luni, a ajuns să cântărească 280 kilograme, cu peste 100 de kilograme față de cât avea înainte de epidemia de coronavirus.

Cazul șocant al lui Zhou a ajuns în atenția medicilor la începutul lunii. Pentru că bărbatul a început să se simtă foarte rău, a decis să solicite asistență medicală și astfel a ajuns să fie tratat la Spitalul Universitar din Wuhan. Medicii de aici au aflat că Zhou nu a ieșit deloc din casă timp de 5 luni.

Tânărul este acum tratat de Dr. Li Zhen, director adjunct al Centrului de Obezitate și Chirurgie Metabolică din cadrul Spitalului Universitar.

Medicul spune că obezitatea pacientului este cauzată de factori genetici și de anomalii endocrine, exacerbată de inactivitate și de aportul caloric crescut din timpul izolării de cinci luni din Wuhan. El speră că Zhou va putea să piardă cel puțin 50 de kilograme, după care va putea fi supus unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului.

Sursa: Digi24.ro

loading...

Comments are closed.