Alte știri

(Foto) Un troleibuz echipat cu lopată, surprins cum curăță drumurile de zăpadă în Chișinău!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe străzile din Chișinău a fost zărit un troleibuz care deszăpezește drumurile. Potrivit conducerii Regiei Transport Electric din Chișinău (RTEC), este vorba despre un troleibuz marfar, la care s-a atașat o lopată specială pentru curățarea zăpezii, transmite TV8.

Directorul RTEC, Dorin Ciornîi, spune că unitatea de transport este folosită doar pentru a curăța stațiile terminus ale rutelor de troleibuz din Capitală și a teritoriilor parcurilor de troleibuze: „Dar când se deplasează de la o stație terminus la alta, am decis să punem lama jos și să ajutăm la curățatul străzilor”.
 

Troleibuzul este folosit de obicei pentru a transporta anvelope sau alte bunuri ale Regiei, iar anul acesta s-a luat decizia de a i se pune și lamă în față: „Ca să fie multifuncțional”, a precizat Ciornîi.

„El merge, spre exemplu, de la stația Dumeniuc, stația terminus, deszăpezește, după care se deplasează pe șoseaua Hîncești și tot acest traseu parcurs, el merge cu lama jos. De asemenea, el curăță sub rețeaua de contact pentru troleibuze”, a explicat directorul RTEC.

loading...

Comments are closed.