Social

(Foto) Unul din cele mai performante scannere din lume va funcționa la un post vamal din R. Moldova! Detalii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scannerul de la postul vamal „Ocnița – feroviar”, unul dintre cele mai performante scannere existente actualmente pe piață, va fi dat în exploatare până la finele anului curent. Echipamentul este prevăzut pentru controlul mărfurilor transportate pe calea ferată, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Echipamentul este donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în cadrul unui proiect de asistență. În cadrul aceluiași proiect, postul vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a fost dotat, în luna mai, cu un scanner pentru inspectarea bagajelor de cală, transmite IPN.

Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat, în cardul unei inspecții, că parteneriatul cu partea chineză ajută Serviciul Vamal extrem de mult la îmbunătățirea capacităților instituționale ale Vămii în domeniul antifraudă. „Datorită acestor dotări, vom preveni și combate mai eficient contrabanda și alte fraude care pot atenta la securitatea economică și transfrontalieră din regiune”, a subliniat Vitalie Vrabie.

Proiectul este realizat în baza Acordului interguvernamental dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, încheiat la 10 iulie 2013, și schimbului de note dintre guvernele celor două state.

Primul scaner staționar a fost donat de către Guvernul Republicii Populare Chineze în anul 2015, fiind instalat în postul vamal „Leușeni”.

loading...

Comments are closed.