Social

(foto) Unul și-a acoperit cu el fundul, alții l-au transformat în sac de gunoi. Iată cum a fost profanat Drapelul de Stat!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe rețelele de socializare circulă două imagini cu exemple clare de profanare a drapelului de stat. În cel mai josnic mod, simbolul de stat a fost profanat de două ori într-o perioadă scurtă.

Primul exemplu s-a întâmplat la manifestațiile politice din PMAN, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și-a acoperit fundul cu drapelul de stat, iar mai apoi două femei au fost fotografiate cum folosesc drapelul de stat drept sac de gunoi.

Internauții au criticat intens aceste două fotografii. Dacă mulți dintre utilizatorii Facebook au scris că cele două femei au făcut acest lucru din neștiință, față de comportamentul lui Năstase, aceștia nu au găsit justificare. Utilizatorii au amintit că Năstase este jurist și cu siguranță cunoaște legislația. Anume din acest motiv, unii au scris că liderul PPDA ar fi făcut acest lucru intenționat pentru a se victimiza ulterior că din nou este persecutat de autorități. Alții au amintit că într-un video filmat de Natalia Morari, Andrei Năstase apare ud la fund și a folosit astfel drapelul pentru a se acoperi și ca să nu vadă lumea aceste probleme care i-ar fi afectat și mai mult imaginea.

profanarea simbolurilor de stat, nastase proteste, nastase ud la fund, nastase pman, platforma proteste, nastase si maia sandu, proteste chisinau, proteste pasnice, proteste violente, violente politisti, proteste 26 august, nastase jurist, nastase si pldmPedeapsa pentru profanarea simbolurilor de stat este una consistentă. Aceasta este prevăzută în codul penal, Articolul 347. PROFANAREA SIMBOLURILOR NAŢIONAL-STATALE:
(1) Profanarea simbolurilor naţional-statale (drapel, stemă, imn) ale Republicii Moldova sau ale altui stat se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 500 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani…
(2) Aceeaşi acţiune săvârşită:
a) repetat;
b) de două sau mai multe persoane.
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 700 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

 

 

loading...

Comments are closed.