Un bărbat din Virginia, în vârstă de 74 de ani, s-a trezit cu o erupție severă pe tot corpul după ce a primit vaccinul anti-Covid de la Johnson&Johnson, scrie Business Insider, sursă citată de Alephnews.ro
Richard Terrell povestește că a început să prezinte simptome la aproximativ patru zile după ce a primit prima doză de vaccin. Bărbatul a mers la dermatolog, care l-a trimis direct la Camera de Urgenţă, unde doctorii au diagnosticat simptomele ca fiind un efect advers rar al vaccinului Johnson&Johnson.
„Am început să simt un disconfort la subraț. Câteva zile mai târziu am început să am mâncărimi. Pielea s-a umflat și s-a înroșit”, a spus Terrell pentru WRIC.
Bărbatul spune că roşeaţa a fost mult mai extinsă şi a evoluat până când pielea a început să cadă.
Unul dintre medicii dermatologi ai lui Terrell, dr. Fnu Nutan, a declarat pentru WRIC TV că specialiștii au stabilit că vaccinul a provocat o reacție adversă „extrem de rară”.
În același timp, dermatologul spune că experiența lui Terrell nu ar trebui să-i împiedice pe alții să se imunizeze cu Johnson & Johnson, despre care Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a spus că este sigur și eficient.
Amintim că vaccinul J&J a fost solicitat și de președintele Maia Sandu, pentru a fi administrat moldovenilor. Astfel, luni, 15 martie 2021, Maia Sandu anunța că a avut o discuție online cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica” despre posibilitatea de a obține vaccin. Totuși, în comunicatul de presă nu a fost pusă și obișnuita fotografie a ecranului notebook-ului, cu imaginea interlocutorilor/interlocutorului, iar numele reprezentaților „Janssen Pharmaceutica” a fost cenzurat.
”Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această după amiază, în format online, cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica”, companie deținută de „Johnson & Johnson”. Vaccinul împotriva Covid-19, produs de această companie, este aprobat și utilizat în SUA, iar acum câteva zile el a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente și omologat de Organizația Mondială a Sănătății”, se arată în comunicatul oficial, însă fără a se da și numele reprezentaților „Janssen Pharmaceutica”.
Potrivit informațiilor publice, din echipa de conducere a „Janssen Pharmaceutica” face parte și Vlad Dragalin, care ocupă funcția de ”Vice President, Scientific Fellow at Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson and Johnson”. Informația este publicat chiar în CV-ul lui Dragalin de pe Linkedin.com
Vlad Dragalin este soțul Elenei Dragalin, o apropiată a PAS, care este fondator și președinte al Moldova AID, stabilită în SUA cu toată familia.
Potrivit unor surse din SUA, Elena Dragalin a fost șefa din umbră a campaniei electorale a actualului deputat Dumitru Alaiba, în Circumscripția 51, SUA. Ulterior, Dragalin a făcut campanie electorală și pentru alegerile prezidențiale din 2020, tot în favoarea PAS, fiind o susținătoare deschisă a candidatei Maia Sandu.
În calitate de conducător al Moldova AID, Elena Dragalin a organizat în SUA mai multe ”Convenții Moldo-Americane”, avându-i în calitate de invitați pe Natalia Morari (director TV 8), Mariana Rață (Cutia Neagră), Alina Radu (Zdg.md), Oleg Tofilat (consilierul Maiei Sandu), Ștefan Gligor (pretins lider politic), Valeriu Pașa (pretins expert) și mulți ați indivizi apropiați PAS și Maiei Sandu (vezi aici).
În 2019, când Maia Sandu ocupa funcția de premier, Elena Dragalin a fost printre organizatorii ”Zilelor Diasporei”, actuala șefă a statului fiind invitata principală.
Tot în perioada când Maia Sandu era prim-ministru, pe holurile Guvernului și ale Ministerului Afacerilor Externe se discuta, destul de intens, că Elena Dragalin este principala candidată pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în SUA. Atunci informația a fost negată, iar peste câteva luni Guvernul a fost destituit prin moțiune de cenzură.