Externe

(foto) „Vestele Galbene” din Franța, strâns legate cu separatiștii pro-ruși din Donbas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Legături suspecte ale unor persoane care s-au alăturat „vestelor galbene” cu separatiștii pro-ruși din Donbas au fost scoase în evidență de presa franceză. Huffington Post spune că a identificat foști luptători francezi în Donbas în rândurile demonstranților parizieni.

În 2014, reaminteșie HuffPost, mai multe medii de informare au raportat plecarea unor francezi pentru a lupta alături de Republica Populară Donetsk, proclamată de rebelii pro-ruși în estul Ucrainei, relatează rfi.ro, citat de DIGI24. Unul dintre aceștia este un anume Victor Lenta dar HuffPost susține că nu este singurul fost luptător din Donbas care a participat la demonstrațiile „vestelor galbene”.

Cel puțin alți doi veterani francezi din Donbas au participat la demonstrațiile pariziene în „actul X“ al marelui protest: Sergei Munier și un anume Mișa. HuffPost a constatat, de asemenea, că cei doi bărbați au fost parte a serviciului de securitate creat pentru a supraveghea demonstrația vestelor galbene și ambii purtau banderole albe, distinctive.

Victor Lenta este membru al organizatiei „Unitatea Continentală”, constituită pentru a-i ajuta pe voluntarii francezi și europeni care doresc să lupte de partea separatiștilor din Donbas.

Chestionat de HuffPost, Victor Lenta a dat asigurări că implicarea sa în serviciul de comandă a vestelor galbene este strict individuală și nu are legătură cu calitatea sa de membru al „Unității Continentale”.

loading...

Comments are closed.