Alte știri

FOTO – VIDEO // 15 episoade din „Eralaș” care ne vor aminti de Boris Gracevski. Ce va fi cu viitorul proiectului după moartea acestuia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Joia trecută, pe data de 14 ianuarie 2021, s-a stins din viață Boris Gracevski – regizor, scenarist și autor al jurnalului de comedie pentru copii „Eralaș”, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

Pe parcursul a câtorva decenii, din 1974, au fost lansate 341 de episoade, ultimul fiind publicat în 2019. În presa rusă am găsit 15 videouri amuzante care ne vor aminti mereu de Boris Gracevski. Totodată, directorul proiectului Arkadi Grigorean a vorbit despre viitorul proiectului după moartea creatorului.

Arkadi Grigorean a anunțat că, în următorii 2 ani, echipa proiectului „Eralaș” va continua să lucreze în conformitate cu planul elaborat încă de Boris Gracevski. „Știm exact ce avem de făcut”.

Boris Gracevschi a fost înmormântat duminică, 17 ianuarie curent, la cimitirul Troekurovski. Ceremonia de rămas bun a avut loc la Casa filmului, unde au fost prezenți scriitori, actori, alături de familie, dar și colectivul „Eralaș”.

Ultima care a cuvântat la ceremonie a fost soția artistului – Ekaterina Beloțerkovskaia. Presa a scris că a lăcrimat în timpul discursului. „Ești un om genial. Să ții minte pe veci că toți te iubesc. Copiii tăi te iubesc. La fel și eu. Acesta nu este un sfârșit, ne vom întâlni neapărat”.

Boris Gracevschi a decedat la vârsta de 72 de ani, în urma complicațiilor survenite din cauza noului tip de coronavirus (Covid-19). Spera să-și revină și să-și revadă soția și fiul Filip născut în aprilie 2020.

Episoadele sunt în limba originală (rusă). Unele au fost controversate, fiind învinuit că promovează puterea statului, altele au fost de-a dreptul amuzante și au marcat copilăria, inclusiv, a micilor din Republica Moldova, în special, a celor care aveau televizor.

„Durakov” (дурак – prostuț)

Ce făcea elefantul?

Mi-am ascuțit toporul

Mulțumim tovarășului Stalin pentru copilărie

Nu voi mai picta Kremlinul

Freddy Krueger

Gogol va spăla vasele

Greva foamei

Mandarin

Sunt timid

„У лукоморья дуб зеленый” (poezie)

Rubla șifonată

Cel mai necesar

Ziua de naștere

Tăria voinței

Citește și: UE a aprobat oficial vânzarea viermilor ca hrană pentru oameni

 

 

loading...

Comments are closed.