Alte știri

(foto/video) De ziua Națională a Rusiei, unioniștii au protestat la ambasada acesteia din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

De ziua națională a Rusiei a fost protest la ambasada acesteia la Chișinău. Un grup de unioniști și câțiva veterani ai conflictului de pe Nistru au cerut Moscovei să-și retragă armata din regiunea transnistreană. În schimb, șeful statului Igor Dodon l-a felicitat pe o rețea de socializare pe omologul său rus, în numele întregului popor.

În fața ambasadei rusești a fost instalat un cort pe care erau mai multe poze sugestive ce țin de agresivitatea Rusiei. Harta zonelor de implicare a Rusiei în  Osetia de Sud, Abhazia, DNR și LNR, Crimeea și Transnistria. O altă imagine care a fost instalată pe cort a fost cea a regizorului rus Oleg Sențov, arestat pentru terorism după ocuparea Crimeei.

Protestatarii țineau în mâini drapele ale Ucrainei, Georgiei și a Republicii Moldova, țări care au avut de suferit în urma agresivității armatei rusești. La eveniment au fost prezenți și câțiva veterani al războiului de pe Nistru din anul 1992.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a scris pe Facebook :”“Timp de mai multe secole, Rusia este un important partener strategic al Republicii Moldova. Ne leagă nu doar file de istorie comună, dar și o cooperare comercial-economică reușită în diferite domenii, profunde relații culturale și interumane care, în pofida dorinței unor politicieni, se mențin stabile.”

loading...

Comments are closed.