Social

(foto/video) Fundația Edelweiss a adus primăvara în sufletul unei femei în etate din Raionul Strășeni. Emoțiile acesteia spun totul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vera Vasilică are 69 de ani şi locuieşte singură în casa ei din satul Scoreni, raionul Străşeni. Nu a avut niciodată o familie, iar la bătrâneţe simte tot mai apăsătoare lipsa copiilor şi a nepoţilor. Spune că se gândeşte mereu cum ar fi fost să aibă oameni dragi, care să-i treacă pragul cu un gând bun, măcar la sărbători.

De un an, de când au ajuns pentru prima dată la ea în cadrul campaniei “Respect pentru seniori”, membrii Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” i-au devenit familia pe care şi-a dorit-o toată viaţa. Până atunci, îi mai alinau singurătatea doar vecinii. Cu ei mai schimba o vorbă să-i ţină de urât, dar nimeni nu îi purta de grijă, nici de sănătate, nici de gospodărie.

Deşi a muncit mai mult de jumătate din viaţă în construcţii, marea pasiune a mătuşii Vera sunt florile din grădină, pe care le îngrijeşte cu mult drag.

Membrii echipei Edelweiss au ajuns din nou la mătuşa Vera zilele acestea, aşa cum se întâmplă săptămânal, când o ajută la treabă, îi aduc alimente şi medicamente. Acum, însă, i-au făcut o bucurie în plus. Au văzut cât de mult îşi iubeşte florile şi că nu toate i-au rezistat iernii, aşa că au hotărât să îi reîntregească grădina şi să îi aducă la viaţă gospodăria cu plantele ei preferate.

Mătuşa s-a bucurat nespus de cel mai frumos cadou pe care îl putea primi şi a ţinut să arate şi să povestească echipei Edelweiss despre toate soiurile pe care le are în grădină.

Acel bujor este roşu, acesta tot roşu, acesta roz. Şi lalele am aici. Aici am narcise, sunt de două soiuri: acela este galben, dar acesta este puţin mai deschis.

Vecinii bătrânei sunt recunoscători Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc pentru grija pe care i-o poartă doamnei Vera, dar şi altor vârstnici rămaşi singuri.

Şi pentru echipa Edelweiss, bătrâneii de care au grijă prin campania “Respect pentru seniori” au devenit apropiaţi, ca nişte bunei.

Ca şi ceilalţi beneficiari, ne este foarte dragă. Este un om extrem de cald, care ne aşteaptă de fiecare dată cu inima deschisă. Ştiam că doamnei Vera îi plac foarte mult şi am ţinut neapărat să îi cumpărăm muşcate.”, a declarat Lidia Cucoş, director executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc.

Campania “Respect pentru seniori” a fost lansată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” în anul 2017, în colaborare cu Ambasada Austriei şi Asociaţia “Neoumanist”. În cadrul proiectului, 40 de bătrâni din raionul Străşeni, care trăiesc singuri şi fără sprijin, primesc pachete cu produse alimentare şi beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu.

 

loading...

Comments are closed.