(Foto, video) Fundația lui Vlad Plahotniuc face bilanțul: peste 400 de mii de oameni au primit suport din partea Edelweiss

Fundația lui Vlad Plahotniuc face bilanțul, peste 400 de mii de oameni au primit suport din partea Edelweiss, fundatii de caritate moldova, fapte nu vorbe vlad plahotniuc, pdm plahotniuc, lidia cucos director executiv edelweiss, 

Peste 400 de mii de oameni au primit suport material din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc. În aceste zile, echipa Edelweiss face bilanțul actelor de caritate îndreptate spre susținerea celor aflați la nevoie și motivarea celor care muncesc pentu a face performanță.

Astfel, în cadrul campaniei “O nouă viață”, în jur de 30 de mii de mame au primit în dar cutia cadou cu cele necesare pentru nou-născuți. Proiectul a fost lansat de Edelweiss în 2016 la Institulul Mamei și Copilului, ulterior a fost extins și în maternitățile din mai multe raioane, iar în 2018 a fost preluat de Ministerul Sănătății la nivel național. Cu părere de rău, după ce Guvernul Filip a plecat și a venit Guvernul Sandu, noua ministră a Sănătății a stopat campania “O nouă viață” din simplu motiv că amintea de PDM.

campania o noua viata, fundatia edelweiss vlad plahotniuc, cutia cadou

O altă campanie de succes lansată de Fundația lui Vlad Plahotniuc în raionul Nisporeni a fost “Caravana vederii”. În cadrul acesteia, pe parcursul anului 2018, echipele mobile de medici oculiști ofereau consultații gratuite bătrânilor, iar cei cu probleme de vedere primeau ochelari pe gratis. În jur de 7 mii de pensionari au beneficiat de această campanie.

caravana vederii, vlad plahotniuc ajuta batrinii,

Acestea sunt doar două din multiplele campanii inițiate și materializare cu succes de către Edelweiss. De alte proiecte sociale, au beneficiat elevii cu rezultate bune la învățătură din toate raioanele țării și au fost premiați cei mai buni profesori; au fost susținute colectivele artistice care promovează tinerele talente (precum Moldovan National Youth Orchestra); au fost ajutate familii aflate la nevoie oferindu-le cele necesare în gospodărie, unii primind chiar și case în dar; au fost construite zeci de parcuri de joacă pentru copii în curțile blocurilor; a fost acordat un milion de euro pentru renovarea Institutului Mamei și Copilului din Chișinău, și multe altele. În total, peste 440 de mii de moldoveni cu beneficiat de sprijin din partea echipei Edelweiss.

Cu toate că unii politicieni de la Chișinău, precum Andrei Năstase sau Maia Sandu, adesea au criticat activitatea Fundației, totuși oamenii se arată foarte recunoscători fondatorului Vlad Plahotniuc pentru grija oferită de-a lungul timpului. Amintim că din 2010, când lansată, Fundația Edelweiss a fost condusă de către directorul executiv Lara Moraru, ulterior funcția a fost preluată de Lidia Cucoș.

Total
0
Shares
Total
0
Share