(Foto, video) Incendii dezastruoase în Rusia: Peste 2 milioane de hectare cuprinse de flăcări

Incendii dezastruoase în Rusia, Peste 2 milioane de hectare cuprinse de flăcări, putin moscova, calamitati naturale, pompierii lupta cu focul, 
De câteva zile, regiunile din zona arctică a Rusiei se confruntă cu incendii masive de vegetație. Orașele cele mai afectate sunt Krasnoyarsk, Yakutia și Irkutsk, acolo unde peste 800.000 de hectare de pădure s-au făcut scrum, provocând daune iremediabile tundrei, informează ZUGO. 
Alte inferne se prodc în pădurile boreale, cunoscute sub ca plămânii emisferiei nordice. Aici, copacii de cedru vechi de câteva secole, de pin și zid sunt transformați în cenușă. Iar cel mai grav este că autoritățile recunosc că nu vor fi capabile să stingă incendiile, deoarece zonele sunt prea îndepărtate sau nu amenință oamenii. Așa că, acum, singura salvare sunt ploaile și zăpada, așteptate cu sufletul la gură mai ales de cei care locuiesc în apropierea focarelor.
 
Zona de foc – potrivit statisticilor oficiale – este de 2,24 milioane de hectare, mai mare decât țara Țara Galilor. Chiar dacă focul încă nu amenință direct populația, fumul ajunge atât în ​​Novosibirsk, cât și în Ekaterinburg, al treilea și al patrulea cel mai mare oraș rus în funcție de numărul locuitorilor.
 
Potrivit presei ruse, Novosibirsk împreună cu Tomsk și Kemerovo sunt acoperite de fum pentru a cincea zi consecutiv. În ultima parte a acestei săptămâni, situația s-a înrăutățit. Cardiologul de la Spitalul Municipal din Novosibirsk nr. 1 a declarat că numărul persoanelor care se plâng de dureri de cap, hipertensiune arterială și probleme cu respirația a crescut semnificativ.
În orașul Krasnoyarsk, de asemenea, împânzit de fum, situația este mult mai gravă. Însă aici, meteorologii locali au refuzat să introducă ceea ce este cunoscut ca Codul meteo de condiții naturale nefavorabile. Ei spun că poluarea nu este suficient de mare și declară că meteorologii din celelalte orașe acoperite de fum, care au decis să introducă Codul, au acționat ilegal.
 
Anunțarea respectivei avertizări înseamnă că fabricile trebuie să reducă emisiile de gaze, ceea ce deocamdată nu se întâmplă. Totuși, guvernatorul regional, Alexander Uss, a solicitat fabricilor să reducă voluntar emisiile, deoarece „noi toți trăim în același oraș și respirăm cu același fum”.
 
Localnicii au organizat o acțiune de protest în care se plimbau purtând măști respiratorii. Ei au solicitat ca autoritățile, inclusiv meteorologii, să ia măsuri. O petiție online în acest sens a fost semnată de peste 100.000 de oameni.
Total
0
Shares
Total
0
Share