Radu Marian, proaspătul deputat ales pe listele blocului ACUM din partea PAS, nu scapă nici o ocazie să îl critice pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Cu toate acestea, atât el cât și familia sa au beneficiat de fapt de finanțare din partea Fundației „Edelweiss”. Mai mult, Radu Marian era considerat prieten al Fundației și a cântat pe aceeași scenă pe care a urcat și Vlad Plahotniuc.
Frumosul eveniment, o secvență din care vă invităm să o urmăriți mai jos a avut loc în anul 2013, la una din edițiile Galei Edelweiss. Actualul deputat a lăsat „demnitatea și filtrele de integritate” la o parte și a decis să profite de susținerea lui Vlad Plahotniuc pentru a-și dezvolta cariera.
Este de menționat că de finanțare din partea liderului PDM au beneficiat și continuă să beneficieze și rudele deputatului ACUM. Astfel, mama contestatarului aprig al liderului democraților, Elena Marian, preşedinta Asociației Muzical-Corale din Moldova, este organizator al festivalului “Colinde, colinde”, sponsorizat de fundaţia Edelweiss, a lui Vlad Plahotniuc. În acelaşi timp, fratele lui Radu Marian, Andriano Marian, este conducător al Chişinău Youth Orchestra, la fel, finanţată de Edelweiss.
Deși acesta neagă că ar fi avut vreun beneficiu de la Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, spunând că a cântat la Gala Edelweiss doar din cauza că mama sa l-a rugat, Radu Marian este trădat mișelește de pozele publice de pe pagina corului „Cantabile”, de postările proprii de pe Facebook dar și de fotografiile ce au rămas în arhiva Edelweiss.
Pe site-ul Edelweiss se poate ușor de găsit poza deputatului ales pe listele ACUM, alături de ex directoarea fundației Edelweiss. Judecând după fotografie, putem ușor presupune că cele două persoane se cunosc de ceva vreme, iar statutul de prieten al fundației fondate de Vlad Plahotniuc, i se potrivește de minune lui Radu Marian.
Într-o postare publică al corului „Cantabile”, solistul Radu Marian, apare alături de un grup de frumoase reprezentante ale sexului frumos în platoul postului de televiziune, Publika TV, a cărui proprietar la fel este președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Prin prezența sa la televiziunea celui pe care îl critică zilnic și a cărui opozant este astăzi, Radu Marian a decis să petreacă anul 2015 și să se pregătească pentru întâlnirea anului 2016.
Într-o altă postare, deja pe profilul său de Facebook, noul deputat ales pe listele blocului ACUM, pe atunci membru al ansamblului „Cantabile”, după o ediție a emisiunii „Moldova are Talent” a mulțumit tuturor care au susținut proiectul dat în această perioadă, printre cei mai importanți susținători și finanțatori al proiectului „Cantabile”, după cum am mai scris mai sus se regăsește Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.
În alte fotografii postate de către mama acestuia, Elena Marian, tânărul deputat apare ca fiind unul din protagoniștii show-ului „Pop Simfonic 4”.
Conform site-ului iTicket.md, partenerul General al evenimentului „Pop simfonic 4” este nimeni alta decât Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, acest fapt poate fi ușor verificat accesând site-ul iTicket.
Cu suportul nemijlocit al Fundației Edelweiss create de către președintele PDM, corul condus de mama deputatului blocului ACUM, „Cantabile” a reușit să câștige unul din premiile concursului Vocile Europei, ce a avut loc în Italia, aceștia au cucerit „Simpatia Publicului”. Iar Vlad Plahotniuc, fondator Edelweiss, declara la o întâlnire cu fetele din corul „Cantabile” că „Una dintre cele mai importante priorități ale Fundației Edelweiss este promovarea valorilor culturale. Noi toți ne mândrim cu astfel de oameni de cultură cum sunt Maria Bieșu și Eugen Doga, și eu vă consider activitatea drept o continuitate a tradiției de promovare a valorilor noastre peste hotare”
Mai mult de atât, la data de 23 decembrie, în timp ce Radu Marian se lupta cu „statul capturat”, lansându-se în campania electorală din partea blocului ACUM, mama acestuia, conducătoarea corului „Cantabile”, participa la un eveniment organizat de fundația „Edelweiss„, pentru promovarea tradițiilor și datinilor moldonești, denumit „Colinde, Colinde”.