(foto/video) Socialiștii au IGNORAT ordinul Guvernului Sandu prin care se interzicea politizarea primului sunet

zinaida greceanii, alianta acum psrm, ion ceban, grigore novac, 1 septembrie, liliana nicolaescu onofrei, maia sandu, guvenrul sandu, ministerul educatiei

Socialiștii Zinaida Greceanîi, Grigore Novac și Ion Ceban, se pare că au ignorat ordinul venit de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, prin care se interzicea discursul politic la careul dedicat începerii anului de învățământ. Aceștia au vizitat 3 licee din capitală, lăudându-se pe rețele de socializare cu poze de la evenimente și mesaje de felicitare pentru elevi, profesori și părinți.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat la careul solemn dedicat începutului de an școlar, la liceul teoretic “Liviu Deleanu” din Chișinău. Pe pagina sa de Facebook, speakerul spune că a felicitat elevii, profesorii și părinții cu noua etapă din viața lor, urându-le sănătate, răbdare, înțelegere reciprocă și noi realizări.

La fel și vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, a participat la un careu solemn. Acesta a mers la școala auxiliară nr.6 din capitală, pentru a împărți bucuria primului sunet. Acesta a spus că a reușit, cu susținerea fracțiunii PSRM din consiliul municipal Chișinău, să îmbunătățească condițiile de studii în instituția de învățământ.

În particular, acesta a spus că au fost alocate surse financiare pentru reparația capitală a instituției și procurarea mobilierului nou, fiind făcute investiții inclusiv în amenajarea complexului sportiv și de joacă.

Nu a rămas în urma colegilor săi, nici deputatul socialist Grigore Novac. Acesta a mers la liceul teoretic “Mihail Sadoveanu”. “Cu prilejul începutului noului an şcolar – 1 septembrie, am adresat sincere felicitări tuturor copiilo care păşesc pentru prima dată pragul în Ţara Cunoştinţelor. “ a scris deputatul socialist pe Facebook. Grigore Novac a oferit în dar bibliotecii din liceu un set de cărți cu ocazia începerii noului an școlar.

De notat că Novac, față de ceilalți doi deputați, a scris mesajul doar în limba română, ceilalți doi dublându-și urările și în rusă.

Amintim că în data de 23 august, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, a emis un ordin, prin care a interzis discursul politic la careul de 1 septembrie, totodată ceremonia nu trebuia să dureze mai mult de 45 de minute, pentru a evita pericolul de insolații.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share