Alte știri

FOTO – VIDEO // Un cuplu din Chișinău comandau droguri prin poștă, după care le comercializau. Ce pedeapsă riscă aceștia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr de 22 de ani și iubita acestuia, de 18 ani, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru contrabandă cu substanțe narcotice în proporții deosebit de mari. Tânărul a fost reținut în flagrant de ofițerii Serviciului Vamal, în momentul în care ridica un colet cu droguri de la un oficiul poștal, transmite Telegraph.md

Documentarea pe acest caz a durat mai multe luni, după ce vameșii au depistat un colet care conținea 200 gr. de droguri de tip PVP.

Unul dintre figuranții în dosar, bărbatul de 22 de ani, a fost reținut în flagrant după ce s-a prezentat la oficiul poștal pentru a ridica coletul cu substanțe narcotice.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații a fost stabilită identitatea unui alt membru al grupării – o tânără în vârstă de 18 ani, concubina bărbatului reținut. Vameșii și procurorii au efectuat percheziții la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiți, unde au depistat droguri de tip PVP, amfetamină, pastile ecstasy, marijuana și hașiș.

Potrivit materialelor cauzei penale, suspecții efectuau online comenzile de substanțe narcotice din afara țării. Aceștia păstrau drogurile la domiciliu, unde le împărțeau în cantități mici, iar ulterior le comercializau pe teritoriul municipiului Chișinău, prin intermediul magazinelor online.

Valoarea pe piață a substanțelor narcotice depistate se ridică la peste 100.000 de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare. În cazul demonstrării culpabilității, persoana riscă pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 15 ani. Tânăra de 18 ani este cercetată în stare de libertate și colaborează cu organele de urmărire penală la investigarea cazului.

În prezent, Serviciul Vamal și Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, efectuează acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii complete și obiective a circumstanțelor cazului cercetat și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Citește și: ȘOCANT // Drochia: O femeie și-a găsit bărbatul strangulat în șopron

loading...

Comments are closed.