Externe

(foto/video) Un oficial cipriot afirmă că o rachetă rusească a lovit statul insular, provocând o explozie puternică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un obiect care a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni teritoriul din nordul insulei Cipru pare să fi fost o rachetă rusească, a declarat luni ministrul de externe al Republicii Turce a Ciprului de Nord (RTCN, recunoscută doar de Ankara), Kudret Ozersay, transmite Reuters, preluată de Agerpres.ro

”Prima evaluare arată că o rachetă de fabricaţie rusească, parte a sistemului de apărare antiaeriană, care a făcut parte din sistemul de apărare antiaeriană activat astă-noapte împotriva unei lovituri aeriene asupra Siriei, şi-a terminat deplasarea şi a căzut în ţara noastră după ce şi-a ratat ţinta”, a scris Ozersay pe o reţea socială.

Potrivit un responsabili ciprioţi turci, obiectul a căzut într-o nouă muntoasă la nord de Nicosia, dar nu s-a înregistrat niciun rănit. Explozia a avut loc în jurul orei 01.00, în zona Tashkent, cunoscută şi ca Vouno, la circa 20 km nord-est de Nicosia.

În urma impactului, care s-a auzit la kilometri depărtare, s-a declanşat un incediu, iar autorităţile au evacuat mai multe locuinţe. Avioane israeliene au vizat în cursul nopţii poziţii militare siriene în Homs şi la periferiile Damascului, într-un atac în care au fost ucişi cel puţin patru civili, iar 21 au fost răniţi.

loading...

Comments are closed.