Actual

FOTO // Vinăria Purcari l-a omagit pe regizorul Viorel Mardare, care ar fi împlinit pe 7 octombrie 40 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vinăria Purcari l-a omagit pe regizorul Viorel Mardare, care ar fi împlinit pe 7 octombrie 40 de ani, lansând o ediție limitată de vin „Freedom Blend”, care poartă numele „Viorel”. Vinul Viorel nu va fi comercializat, ci doar distribuit prietenilor, rudelor, colegilor de breaslă și celor care l-au susținut pe Viorel Mardare în lupta sa cu maladia care i-a curmat viața. Pe eticheta sticlei de vin se regăsește o imagine publicată de Viorel Mardare pe Facebook, ce a ajuns să fie cunoscută drept „inima lui Viorel”, alături de una dintre reflecțiile sale scrise după ampla campanie de caritate lansată în vederea colectării banilor necesari pentru tratamentul anticancer: „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”, precum și semnătura regretatului regizor. Pe contraetichetă poate fi citit următorul mesaj: „Suntem trecători și suntem eterni. Aici și acolo, acolo și aici. Pretutindeni e loc pentru bunătate, visare și înviere…”, transmite IPN.

Victor Bostan, directorul general al Vinăriei Purcari, a declarat că s-a implicat personal în acest proiect de suflet, dat fiind faptul că l-a cunoscut pe Viorel Mardare ca pe „un Om al creației, un Om care a iubit și a dăruit binele”. „Dorim ca prin acest gest să cinstim și să omagiem talentele sclipitoare ale Moldovei noastre”, a adăugat Victor Bostan.

Începând de astăzi, va fi prezentat pe rețelele de socializare și la câteva posturi de televiziune din Republica Moldova, în reluare, spotul „We are the Champions”, realizat de Viorel Mardare pentru Vinăria Purcari. Vinăria lansează și o bursă de merit în memoria lui Viorel Mardare, bursă care va fi oferită lunar unui student talentat al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care urmează să devină regizor.

Viorel Mardare s-a născut la 7 octombrie 1981. A fost jurnalist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Facultatea de Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ca tânăr cineast, a activat în cadrul echipelor regizorilor Igor Cobîleanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate în Republica Moldova și în străinătate. A fost autorul mai multor editoriale și cronici de presă, a unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori. La 9 martie 2019, inima sa a încetat să bată. Regizorul a fost răpus de cancer.

loading...

Comments are closed.