Alte știri

FOTO: Vizită fulger a Ambasadorului SUA la Guvern, înainte de moțiunea de cenzură ce urmează a fi supusă votului mâine

Pinterest LinkedIn Tumblr

După angajarea răspunderii Guvernului în Parlamentului, anunțată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, ambasadorul SUA, Dereck Hogan, se află în aceste momente în clădirea Guvernului. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către surse din Executiv.

Potrivit surselor noastre, vizita ambasadorului american nu este una planificată, cel mai probabil având loc ca urmare a anunțului privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Procuraturii, fapt care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului condus de Maia Sandu.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii. Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministra Justiției, Olesea Stamate și prevede ca „prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general”.

În aceste condiții, Guvernul Sandu ar putea cădea, dacă moțiunea de cenzură va fi susținută de majoritatea parlamentară.

loading...

Comments are closed.