Politic

(Foto) Vlad Plahtoniuc s-a întâlnit cu Claus Neukirch, noul Șef al misiunii OSCE ȋn Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit astăzi cu noul Șef al misiunii OSCE ȋn Republica Moldova, Claus Neukirch. Cei doi au abordat mai multe subiecte politice și în special au discutat despre progresele făcute de Chișinău în problema transnistreană.

„Ȋncă de la preluarea guvernării, am spus că vom face toate eforturile pentru rezolvarea situației transnistrene și reȋntregirea țării. Protocoalele semnate anul trecut cu Tiraspolul au avut rezultate pozitive pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Claus Neukirch, noul Șef al misiunii OSCE ȋn Republica Moldova, a remarcat eforturile noastre ȋn tot acest proces și voința politică de care am dat dovadă. Aceste succese ȋnseamnă pentru noi determinarea de a merge înainte ȋn soluționarea dosarului transnistrean”, a spus Plahotniuc.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi, liderul PDM i-a mulțumit lui Neukirch pentru toate aprecierile și i-a urat cât mai multe succese ȋn mandatul său. „Sunt convins că vom continua să avem o colaborare bună cu OSCE și după alegerile parlamentare”, a precizat Plahotniuc.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este o organizație internațională pentru securitate. Se concentrează asupra prevenirii conflictelor, administrării crizelor și reconstrucției post-conflictuale. Este formata din 57 de țări participante din Europa, Mediterană, Caucaz, Asia Centrală și America de Nord, acoperind spațiul emisferei nordice „de la Vancouver la Vladivostok”.

loading...

Comments are closed.