(foto) Zece locuri din Republica Moldova pe care ar trebui să le vizitezi

Turism moldova, nistru, cetatea soroca, atractii turistice moldova

Moldova noastră este un locșor de aur, în care fiecare moldovean se simte bine în felul său şi se mîndrește în felul său. Contează faptul că avem cu ce ne mândri: cu locuri spectaculoase, unele cu tradiții, altele cu imagini nemaivăzute, altele ce te îmbie prin liniștea lor perfectă pentru 2 zile de weekend.

Astfel spus, avem unde petrece timpul, fără să mai plecăm prin ţări calde şi însorite. Vedeți așadar 10 cele mai bune locuri din Moldova unde te poți simți un moldovean adevărat:

1. Toltrele Prutului

„Toltrele Prutului” sunt concentrate pe un teritoriu restrîns, dar cu o priveliște uimitoare. Un peisajul abrupt și surpat ,ceea ce stîrnește și mai mult dorința de a pleca ca turist încolo.

 

2. Suta de movile

‘’Suta de movile’’ – monument care se întinde pe mai bine de 1600 ha, este singurul loc din Europa, unde sînt concentrate într-un număr atît de mare recife submarine ale mărilor antice care acopereau în antichitate acest teritoriu. Dacă ai dorința să ridici 3500 de dealuri mari, mici și mijlocii, e absolute necesar să vizitezi Suta de Movile.

3. Peștera Emil Racoviță

Este a 13-a ca lungime în Europa și a 26-a în lume. Și dacă ai intenția să te scalzi în unul din cele 20 lacuri din Peșteră, care au efect curativ, grăbește-te să ajungi în Raionul Briceni.

4. Parcul Țaul.

Se află cam la 200 km de Chișinău, și face cît Dendrariu, Valea Morilor și La Izvor luate împreună. Aleile din Parcul Țaul sunt absolute uimitoare.

5. Complexul muzeal “Orheiul Vechi”

Pe lîngă festivalul Gustar organizat aici în luna august, poți face o excursie pe la Orheiul Vechi și pentru frumusețea acestuia. Caverne de piatră, mănăstiri, locuri emblemă pentru ochiul fiecărui moldovean – toate sunt perfecte pentru un weekend de odihnă.

6. Castelul de Vânătoare al lui Manuc Bei

Construit în stilul unui castel medieval European, acesta trezește interesul cel puțin prin amplasare, înfățișare și povestea pe care o are în spate.

7. Buncarele din pădurea de lângă localitatea Olișcani

Urma să devină o fortăreață militară care avea să îngenuncheze europa, însă după destrămarea URSS a rămas abandonată ca și alte obiecte militare concepute de sovietici. Adânc ascuns în inima unei păduri dese, buncarele sunt o adevărată atracție petru turiștii care se află în căutarea senzațiilor tari. Zona este împinzită cu panouri care informează că accesul este interzis, dar asta nu ne-a împiedicat să aruncăm și noi o privire. Totuși să fiți destul de precauți paznicii sunt din ăia agresivi și destul de rezervați.

8. Conacul “Zamfir Ralli Arbore”

Dacă ajungi la vreo 55 km vest de Chișinău, nu uita să treci și pe la Conac. Aici poți admira adevărate tradiții moldovenești. Și în plus, tot aici a fost de cîteva ori și Pușkin, care cică ar fi avut o idilă cu o țigancă. Așadar, te așteaptă multe surprise pe la Conac.

9. Cetatea Soroca

Vestita Cetate tot mai stă mîndră și gata să primească turiști de tot felul. Mai ales după ultimile renovări. A gîndit bine Ștefan cel Mare cînd a făcut-o, și restul care au adus-o pînă la splendoarea de azi. A propo, pe aici a trecut și Suvorov. Deci merită să o vezi.

10. Arcul “Struve”

Singurul meridian geodezic din Republica Moldova. Deci din start stîrnește interesul. Mai ales că se combină cu excursii turistice prin împrejurimi.

Pe lîngă toate aceste minunății turistice, Republica Moldova mai are și alte destinații care merită a fi văzute. Printre aceste se includ și mănăstiri (Biserica Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Căpriana, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Hârjeuca), muzee și case-muzeu (Casa-muzeu “Alexandr Pușkin”, Casa-muzeu “Alexei Mateevici” din s. Zaim, Casa-muzeu “Constantin Stamati”, Casa–muzeu „Igor Vieru”, Complexul muzeal “Orheiul Vechi”, Muzeul de Arheologie si Etnografie; Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Meșteșugurilor Populare din s. Ivancea, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul național găgăuz de istorie și etnografie “D. Cara-Ciobanu”) sau sate de o frumusețe rară și cu tradiții vechi (Satul Cosăuți, pădurea “Stânca-Jeloboc”, Satul Japca, Satul Rudi, Satul Saharna, Satul Țîpova).

Total
0
Shares
 
Total
0
Share