Politică

(foto) Zelenski nu s-a prezentat la dezbaterile de pe stadion pe care tot el le-a propus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco a deschis dezbaterile electorale, contra unui loc gol, pe stadionul Olimpiskii din Kiev, întrucât, oponentul său, Vladimir Zelenskii a lipsit de la aceasta, chiar dacă tot el a fost cel care a inițiat ideea unor dezbateri pe stadion.

Vladimir Zelenskii a refuzat întâlnirea de ieri, despre care s-au înțeles anterior cele două staff-uri electorale. În cele din urmă, Petro Poroșenco a fost nevoit să dezbată cu o tribună goală. Actualul președinte spune că este contra unor dezbateri virtuale sau prin telefon și i-a propus oponentului său să organizeze o întâlnire la TV pe data de 15 aprilie.

Poroșenco a chemat oamenii să aleagă un președinte adevărat, căruia îi pasă de viitorul țării. „Cursul Ucrainei înspre UE este în pericol acum, dacă însuși ucrainenii vor face un pas greșit, referendumul de aderare la UE va întârzia și mai mult, acesta va depinde de doleanțele Kremlinului”, a scris pe Facebook,

Pe stadion, conform datelor oferite de presa din Ucraina, au fost prezenți peste 20.000 de oameni. La rândul său, Zelenskii a comentat absența sa prin pregătirea unor provocări la adresa sa.

O altă „ediție” a dezbaterilor ar putea avea loc în data de 19 aprilie. Zelenskii încă nu a declarat dacă se prezintă sau nu la acestea.

loading...

Comments are closed.