Fotograful lui Dodon a murit într-o expediție în munții Alpi din Italia

Fotograful lui Dodon a murit, într-o expediție în munții Alpi din Italia, moldovean mort in italia 

Un alpinist moldovean a murit după ce s-a prăbușit în gol de pe un munte în Italia. Potrivit informațiilor oferite de prietenul moldoveanul decedat, acesta ar fi fotograful personal al președintelui Igor Dodon, scrie stirilocale.md.

Bărbatul plecase marțea trecută pentru a urca pe vârful Matterhorn (Muntele Cervino, cu o altitudine de 4.478 m), situat la granița dintre Italia și Elveția în Alpii Pennini, este unul dintre cei mai vestiți și mai deosebiți munți din lume. Popularitatea vârfului Matterhorn se datorează în mare măsură faptului că o perioadă îndelungată acesta a fost considerat imposibil de cucerit.

Vineri seara, 22 iunie, moldoveanul nu s-a întors la Breuil. Atunci, un prieten a dat alarma. A doua zi, corpul moldoveanului a fost găsit în timpul unui zbor cu elicopterul al salvamontiștilor. Cadavrul a fost recuperat și dus la morgă. Odată ce a fost recunoscut de către prieteni urmează ca medicul legist să determine cauza exactă a morții.

Cel mai probabil, moldoveanul s-a prăbușit în gol cu vreo 300 de metri în timp ce încerca să traverseze muntele Testa del Leone (Capul Leului, cu o altitudine de 3715 m).

Cantitatea mare încă de zăpadă prezentă pe Gran Becca (cu o altitudine de 3680 m) face ca, condițiile să nu fie favorabile pentru alpinism, spun salvamontiștii.

Total
0
Shares
Total
0
Share