Fracțiunea PAS din CMC cere anularea taxei de salubrizare pe care trebuie să o achite cetățenii municipiului Chișinău. Reacția edilului

Consilierii municipali PAS, Zinaida Popa și Dumitru Ivanov au susținut un briefing de presă în care îl acuză pe Ion Ceban că va folosi banii adunați din taxele de salubrizare pentru PR politic, scrie Agora.md

Cei doi au anunțat că au elaborat un proiect de decizie cu privire la anularea acestei taxe.

„Avem suspiciuni că acești bani, colectați în plin an electoral vor fi cheltuiți la fel pentru promovarea imaginii lui Ivan Ceban și a prietenilor săi. Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău nu a susținut niciodată aprobarea acestei taxe de salubrizare. Am elaborat un proiect de decizie prin care cerem anularea acestei taxe de salubrizare”, a declarat consilierul Dmitri Ivanov.

Zinaida Popa a menționat că prin această taxă s-ar dori suplinirea bugetului municipal.

„Această taxă, numită de salubrizare este o taxă inițiată exclusiv de Ivan Ceban, este o modalitate a primarului de a mai scoate bani din buzunarul fiecărui chișinăuian pentru a mai suplini bugetul municipal cu minim 60 de milioane de lei. (…) Iată că după înțelegerea cu fracțiunea socialiștilor, în data de 15 decembrie 2021, a fost votat un proiect de decizie cu privire la această taxă de salubrizare. (…) Nu a existat niciodată și nu ni s-a oferit în CMC nicio explicați și justificare reală cu privire la noua taxă de salubrizare”, a menționat consiliera.

AGORA a solicitat de la purtătoarea de cuvânt a primarului Ion Ceban o reacție la acuzațiile care i se aduc.

„Ceea ce face astăzi PAS este populism ieftin. Taxa de salubrizare a fost aprobată de consilierii municipali acum 2 ani, este vorba de 10 lei pe lună. Din cauza tergiversărilor la nivel central, a fost amânată pentru acest an. Nu cunoaștem, situația creată este din cauza problemelor tehnice sau din rea intenție. Avize au primit și pensionari, eroare generată de ASP-CTIF, autoritate centrală. Aici în regim manual se fac rectificări, la moment se discută cu CTIF. (…)

Nu există nici un mecanism legal de restituire a resurselor achitate, sau alt mecanism care să poată fi pus în aplicare pentru a nu achita”, a declarat Natalia Ixari pentru AGORA.

Total
0
Shares
Total
0
Share