Alte știri

Franța riscă să ajungă la 20.000 de infectări pe zi. Avertismentul ministrului Sănătății

Pinterest LinkedIn Tumblr

Franţa riscă o creştere puternică bruscă a contaminărilor cu peste 20.000 de noi cazuri de infecţii pe zi la începutul lunii august dacă nu ia urgent măsuri pentru a preveni revenirea epidemiei a avertizat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran.

El declarase vineri că, probabil, infecţiile cu varianta Delta vor predomina din acest weekend în totalul contaminărilor pe teritoriul ţării, potrivit Reuters.

Franţa raportase sâmbătă 4.696 de noi cazuri de contaminări faţă de 3.006 de infecţii, cu o săptămână înainte.

“Ceea ce constat eu în Franţa este că spitalizările au încetat să se diminueze de 24-48 de ore, în plus există o mică creştere a activităţii Serviciului medical de urgenţă, în special în Ile-de-France, ceea ce arată că epidemia este într-adevăr pe cale să revină” a apreciat Olivier Veran duminică la Radio J, potrivit Agerpres.

″Ţinând cont de tendinţa epidemioligică a acestei variante Delta, mult mai contagioasă decât COVID-19 cu care ne-am confruntat vara trecută, cele 3.000 de cazuri ar putea deveni 6.000 într-o săptămână, 12.000 în 15 zile şi să urce la peste 20.000 sau chiar mai mult la începutul lunii august dacă nu acţionăm”, a adăugat ministrul.

Aceste declaraţii intervin în ajunul unui consiliu de apărare în sănătate, ce va fi prezidat de şeful statului, Emmanuel Macron, în cursul căruia ar urma să fie abordate întrebări legate de vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul sanitar, prelungirea “permisului de sănătate” şi testarea gratuită în faţa riscului celui de-al patrulea val al epidemiei, ca urmare a răspândirii variantei Delta.

loading...

Comments are closed.