Fructul cu cinci gusturi: dulce, sărat, acru, amar şi uite. Ai încerca aşa ceva?

Schizandra, Fructul cu cinci gusturi, dulce, sărat, acru, amar şi uite, Ai încerca aşa ceva, fructe si legume, republica moldova, mincare

Recunoscută de peste 2.000 de ani în China pentru proprietăţile sale terapeutice extraordinare, Schizandra este o plantă medicinală unică.

Prin faptul că fructele sale combină toate cele cinci gusturi (dulce, sărat, acru, amar şi iute), în China Antică se consideră că Schizandra înmagazinează energia vitală a celor cinci elemente primordiale (lemn, foc, pământ, metal şi apă), care stau la baza medicinei tradiţionale chineze făcând această plantă ideală pentru uzul medicinal.
 
În ultimii ani s-au efectuat numeroase studii cu privire la beneficiile pe care fructele plantei medicinale Schizandra le aduc sănătăţii, datorită compoziţiei lor bogate în uleiuri esenţiale, acizi şi peste 30 de tipuri de lignani, substanţe cu efect puternic antioxidant. Se ştie în prezent că Schizandra acţionează pe o gama largă de afecţiuni.
 
Conform unor descoperiri recente, lignanii din compoziţia produsului, prezenţi în cantităţi semnificative, ajută la detoxifierea şi protejarea ficatului în peste 76% din cazurile de afecţiuni hepatice.
 
Schizandra ajută organismul să facă faţă stresului fizic, psihic şi imunitar. În antichitate, fructele de Schizandra erau consumate pentru efectul lor calmant şi antidepresiv, întrucât acestea stimulează producţia de serotonină în organism, cunoscută şi că „substanţă fericirii”. Se mai foloseau de asemenea pentru îndepărtarea insomniei şi reducerea tulburărilor de somn.
 
În tradiţiile chinezeşti se consideră că Schizandra acţionează pe toate cele 12 meridiane energetice ale corpului uman, întărindu-l din interior. Este recunoscut de asemenea efectul sau de tonic sexual feminin şi masculin, prin faptul că Schizandra îmbunătăţeşte secreţia fluidelor sexuale şi, la bărbaţi, creşte performanţele sexuale, conform bzi.ro.
Total
0
Shares
 
Total
0
Share